4.7.2011

So I put my hands up, they're playin' my song, the butterflies fly away

Tervehdys!

Ja anteeks; en oo paivitellyt aikoihin! Mihin taa aika kuluu? Kertoisko joku mulle? Nyt vihdoin maltan istahtaa alas ja kertoilla kuulumisia. Niita on aika paljon, en nyt tieda miten kiinnostavia, joten yritan pitaa lyhyena. Katsotaan miten onnistutaan talla kertaa, heh. (Edit: Sain just postauksen valmiiksi ja ajattelinpa vain varoittaa etta aikamoinen teksti-/kuvaripuli on tiedossa, sorge!)

Kuluneet kaksi viikkoa on olleet tosi maukkaita. Luultavasti kyllastytte jo kuuntelemaan, mut elama vaan meinaa hollia Sydneyssa joka ikinen viikko. No, annan sen hollia, en laita vastaan. I.e. oon ollut toissa tienaamassa massia, juhlimassa tata ihanaa elamaa, kotona rentoutumassa pari iltaa, tajunnut miten vahan mulla on aikaa jaljella taalla eli saanut hysteerisia itkusuruparkukohtauksia, tutustunut uusiin kolkkiin Sydneyssa, tutustunut uusiin mahtaviin ihmisiin, parturissa kaksi kertaa, kosmetologilla yhden keran ja saanut ilmaisen viinipullon viinikaupasta. Ja nauttinut! Muustakin kuin siis siita ilmaisesta pullosta. No, siitakin, muttei pelkastaan. Naista ajattelin vahan kirjoitella nyt!

Toista hieman. Siella kun on tullut vietettya aikaa, paitsi parit viikon alkupaivat. Ollut jalleen kerran ihan kivaa, tosin aika tylsaa. Paitsi silloin kun on ollut tyokaverina Flavia ja Jenni. On mulla ollut yks brittityttokin, mut sen kanssa on mahdollisesti viela tylsempaa kuin silloin kun on yksin eika ole ollut asiakkaita tuntiin jos toiseenkaan. En jaksais valittaa paitsi ehka ihan pikkuisen, kun sen kanssa ei ole kiva olla toissa. Toinen vaan murjottaa ja nyhjaa tiskin takana, paitsi silloin kun pomo tulee niin sitten nuollaan sita. Ei nyt ihan kirjaimellisesti, mutta voi hitsit mua ottaa paahan tuollaiset kaksinaamaiset! Sita paitsi, iteltahan se on pois jos ei jaksa sosioloida tyokaverin kanssa. Mutta onneksi sen kanssa on vain yksi paiva viikossa. Silloin kun Flavia tai Jenni on toissa mun kanssa niin on ihan superia, etenkin kun Jennin kanssa pidetaan pienet tee- ja salmiakki-/donitsihetket hiljaisina hetkina. Ja voidaan puhua asiakkaista suomeks, hahahahaha ne ymmarra silloin yhtaan mitaan. Molemmat tytot on aivan ihania tyokavereita, niiden kanssa hengailluista tyopaivista pidan paljon paljon paljon (kuin myos salmiakista, mita saa toiden alakerrasta)!

Viime viikolla olin muistaakseni kotona datamaailman uumenissa keskiviikkoillan ja torstaina taisin hengailla kamppiksien kanssa terassilla. Kavin nukkumaan kuitenkin suht ajoissa, kunnes herasin siihen kun joku koputti ulko-oveen. Poliisihan se siella! Valitti terassin melusta hymy korvissa. Niilla on varmaan taalla Glebessa tarpeeks setvitettavaa aboriginaalien kanssa (siita riittaiskin juttua... Hulluja stooreja) etta niita paljoa kiinnostaa pienet meluhaitat. Silti hassua, miten mielettoman ystavallisesti joku voikaan pyytaa olemaan hiljempaa, please. Tai sitten vain naytin niin saikahtaneelta yohousuissani, ettei se uskaltanut sanoa mitaan enempaa.
Erittain tarkea kuva postauksen kannalta: huoneemme kattolamppu.
Perjantaina toiden jalkeen sain syysta tuntemattomasta paahani menna parturiin leikkauttamaan latvat. Chinatowniin. En ihan tieda, miksi halusin Chinatowniin. Varmaan hintojen perassa; ainakin kosmetologit on vahan halvemmat siella. No, perjantai-iltapaivalla ei enaa monet parturit olleet auki enka ihan joka paikkaan uskaltanut mennakaan (esimerkiksi korealainen parturi, mika pyytaa pitkien hiusten leikkauksesta vain $20 mutta kun sisalla on parit koirat ja ulkopuolen logo kirjoitettu kasin vaaleanpunaisella yliviivaustussilla - en ollut ihan niin halpa), joten menin yhteen tosi siistin nakoseen paikkaan siina Chinatownin ja George St:n valissa. Mun parturi oli joku aasialainen, varmaan japalilainen, mies, jolla oli itsella ihan tosi siistit hiukset. Viela siistimmat oli kuitenkin sen ilmeet, kun se syventy mun kuivien latvojen kimppuun. En pystynyt yhtaan keskittymaan naistenlehteen kun vaan yritin pidattaa naurua. Mika taiteilijan keskittyminen! Suu mutristui ja kulmat kurtistui aina ihan eri asentoihin kun se heitteli mun latvoja suuntaan tai toiseen tai poyhi tata pehkoa. Jossakin vaiheessa tajusin, etta oon istunut tassa penkissa jo yli puoli tuntia ja edelleen se vaan leikkaa ja leikkaa ja leikkaa ja leikkaa ja leikkaa ja leikkaa... Sit vilkasin sita hiusjarvea siina penkin ymparilla ja - paniikki! Apua, lopeta jo! Mainitsin sille, etta "eh you're cutting quite a bit, don't ya think it's beginning to be enough already?" vahan hermostuneena. Mies vain nauroi ja tassa vaiheessa (vasta!) tajusin, etta meillahan taitaa olla pikkiriikkinen kielimuuri meneillaan herran kanssa. Vajaa vartti lisaa, maksoin $41 ja poistuin vahan pala kurkussa. Kyllahan sita pituutta jai viela jonkin verran, mutta kun tuntui niin lyhyelta ja kun se leikkasi niin kauan... Yritin soittaa hatapuhelun Jennille ja Jordanille kun en muille olisi kehdannut oikein freak outiani nayttaa, mutta en saanut niita kiinni joten oli pakko rauhoittua. Ja kun paasin kotiin, tarkastelin pituutta peilista, niin no eipa ne nyt niin lyhyet ole kuitenkaan.

Hyva mieli siis palautui ja aloin valmistautua iltaan. Meilla oli Girls night out Cargossa, Darling Harbourissa. Naa tytot on vahan puolituttuja aussineitoja mulle, mutta kun tiesin etta meille oli varattu Cargon ylakerrasta VIP-tila niin lahdin innostuneena mukaan. Kipitin koroissani ovelle, naytin ID:ni, sain leiman kateen ja hymyt portsareilta. Kiertelin ja kiertelin ylakertaa ympari, mutten nahnyt Ellea tai muita. Soitin nille, etta missas te ootte ja kuulin, etta ne oli alhaalla. Menin niiden luokse ja kuulin, etta niita ei ollut paastetty ylakertaan! Sinne tarvii aina varata lista, mutta jostain syysta nyt niiden nimia ei nakynyt siina listassa. Ei ollut munkaan nimea sitten, mutta silti paasin sisalle ja sain jotain VIP-juomia baarista.. Hmm? Oltiin jokin aika siella alhaalla, kunnes paatin etta kyllahan me nyt sinne ylakertaan paastaan jollain keinolla. "I'll let you in, don't worry girls!" Joten menin puhumaan portsareille. Ja, todellakin, sain koko konkkaronkan mukaani sinne vippeilemaan! Nice! Joten, vieteltiin perjantai-iltaa siella. Kunnes Aaron laitto viestia etta on myos Darling Harbourissa, joten lahdin jossakin vaiheessa iltaa nakemaan sita. Pian Jordankin paasi toista, mika oli ihan mahtava juttu koska ne ei ollut tavanneet viela Aaronin kanssa. Esittelin pojat toisilleen ja jopas niilla alkoi juttu lentamaan! Oli ihan alyttoman hauskaa, muttei paasty sisalle mihinkaan kun talla mun prinssilla ei ollut henkkareita matkassa. Mentiin siis makkiin (...) ja sitten kotiin. Mutta etenkin loppuilta poikien kanssa oli ihan parasta, tosi hauskaa!
Cargooooooo!
Lauantaina olin pitkan paivan toissa ja aika puhki illalla. En ihan tiennyt etta mita sita tekisi, jostain syysta en jaksanut lahtea baareilemaan. Paatin lahtea kiertelemaan ympari kaupunkia ja harjoittelemaan kameran pimeakuvaustoimintoa. Totta puhuakseni, en ihan jaksanut mitaan asetuksia kikkailla, kunhan kiertelin koko keskustaa ympari joku kolme, nelja tuntia. Oli aika mielenkiintoista itseasiassa! Sydney lauantai-iltana naytti aika erilaista naamaa nyt, kun ei itse ollut juhlahuminassa mukana. En tarkoita, etta olisin tillintallin sekaisin maailmanmenosta, mutta nyt kun annoin itselleni luvan vain seurata kaupungin vilsketta, niin aika villiahan siella paikka paikoin oli. Etenkin jossain Kings Crossin kulmilla, mika nyt ei ole mikaan yllatys. Mutta ihan keskustassakin! Lisaksi oli aika huvittavaa huomata, kun itse kuljeskelin kamera kaulassa ympariinsa, miten paljon humiota sai paikallisilta esim. liikennevaloissa. Raukat innostui etta paasis esittelemaan kaupunkia ympariinsa turistille... Hahah not quite, ma varmaan tunnen tan cityn paremmin kun ne!

CentraPark a.k.a. viela ihan rakennusmaa. 
Centralin kulmia; Pitt St:n ja George St:n yhdistymispiste (mika liekaan) on varmaan kaikille Sydneyssa vierailijoille tuttu kulma. Etenkin backpackerseille, nimittain tuoltahan pilkistaakin Wake Up! ja Side Bar... Ja mulle taa on varmaan se risteys, missa oon eniten odotellut valojen vaihtumista Sydneyssa. Tai vaan juossut yli. Ei saa sakkoja taalla pain maailmaa siita asiasta.
Chinatownin portit.
Maailmanpyora Darling Harbourissa.

Vahan karu ja ruma patsas...
Vanha tyopaikka oli tuossa oikealla! Siina ravintolassa tuli kunnon juoksutreenit joka ilta pidettya, kun ei siella koskaan loppunut asiakkaat.
Darlingiiii.
Hyde Parkin asukkaita. Ja joka katupylvaan ja sahkolinjan myos. Opossumit popossumit!
St Marys Cathedral ja, ooh, vetta?
Legendaarinen kokis kyltti ja vasemmalle lahtee viela legendaarisempi Kings Cross.
Sunnuntai-iltana lahdin sitten ulos, kun oli jotenkin hurja menofiilis paalla koko paivan. Onnekseni Ellica  laitteli viestia iltapaivalla etta on menossa Century Bariin, join me? Sure! Menin sinne ja illasta tuli ihan super! Tutustuin tosi kivoihin italialaisiin ja britteihin ja yritin ymmartaa edes vahan vammasta irkkuenkkua. Istuttiin iltaa siina muutaman tunnin verran, kuten tulin kotiin Jordanin kanssa. Mentiin hetkeksi terassille hengaamaan ja sitten nukkumaan.

Ja maanantai olikin vapaapaiva, ja ah kun olikin ihana paiva. Ihan luksus! Nukuttiin piiiitkaan ja lahdettiin liikenteeseen Jordanin kanssa vasta iltapaivalla. Paatettiin lahtea koluamaan Paddingtonin nurkkia lapi, kun ei oltu siella kayty hetkeen. Kaveltiin koko paiva ympariinsa ja musta tuntui, kuin olisi ollut minitripilla! Sydneyssa kun on niin monia erilaisia paikkoja, ja etenkin joillain naissa etelaisissa suburbeissa riittaa katseltavaa ja ihmeteltavaa aina kaupoista ja ihmisista maisemiin ja historiaan. Nyt meilla oli kohteena kayda katsomassa joku vanha vedensailytyspaikka, mika naytti tosi kivalta netissa (vinkkina taalla olijoille: http://www.au.timeout.com/sydney loytaa aina uusia paikkoja!). Matkalla kierreltiin mita mielenkiintoisimpia kauppoja lapi ja loydettiin aivan ihana illallispaikka; Wine Bar. Sitten mentiin keskustaan leffaan katsastamaan Kung Fu Panda 2 3D. En oo ensimmaista pandaleffaa nahnyt, mutta kylla taa leffa toimi hyvin ilman sitakin. Mahtava grafiikka! Ja muutenkin; mahtava paiva! Nyt kun yrittaa kertoa, niin eipa se kuulosta niin ihmeelliselta naa maanantaipaivat mutta kylla ne on aina mun lempipaivia viikosta kun voi vaan kierrella ja ihmetella maailmaa Jordanin kanssa. Ihania hetkia.

Suomesta ei taalla paljoa tiedeta, mutta toki jotakin. Nayteikkuna Oxford St:lla.
Hervoton lehti! Ja mun mokkasiinit, pus.
Heh...
Paddingtonin postitoimisto.
Vanha vedensailytysmesta.




Heh... Mulla on ehka vahan yksinkertainen ja halpa huumori.
Wine libraryn seina ja hieman hammentyt tarjoilijatar.
Tiistainakin oli viela vapaata, joten lahdettiin kaymaan Potts Pointilla aamiaisella. Aloitin paivani kevyesti French toastilla, ei voi olla huono alku paivalle tuolla makeusmaaralla! Sielta mentiin Circular Quaylle Sydney Museumiin katsomaan yks nayttely minka halusin tosi paljon nahda; 52 suburbs. Sydneyssa on yhteensa yli 300 (?) suburbia ja nayttelyyn oli tiivistetty niista, yllattavaa!, 52. Tykkasin ihan mielettoman paljon, oli todellakin sen $5 tai $10 sisaanpaasyn arvoinen! Miten mielenkiintoisesti esitettiin kullekin aluelle tyypilliset ihmiset, paikat, kontrastit, parit ym... Nayttelysta on tehty myos kirja, mita en viitsinyt ostaa kun miten saisin muka viela painavan epoksen mahdutettua matkatavaroihin. Ostin kuitenkin parit postikortit, muistoksi.

Tassa linkki nayttelyn Glebe-kuviin! Kaykaa! Taalla ma asun! :)

Jordan meni toihin iltapaivalla, menin hetkekis mukaan ilmaisille kahville, kaakaolle ja viinilasille (totta kai kelpaa kun ei tarvitse mitaan maksaa). Vaikka olin aamusta asti kierrellyt ja kavellyt, kotiin kun paasin, en malttanut jaada chillailemaan. Soitin Ellicalle ja paatettiin tiistain kunniaks lahtea The Gaffiin. Menin Ellican luo mihin tuli pian ihana italialainen Steff myos, juotiin vahan viinia ja hengailtiin Ellican jenkkikamppisten ja vuokraisannan (wtf) kanssa. Sitten otettiin taksi Oxfor St:lle ja ujutettiin itsemme ilmaiseksi sisalle (ha!). Olipa taas hauskaa, oli kiva tanssia tytskyjen kanssa. Jossakin vaiheessa mulle iski kamala vasymys ja paatin lahtea kotiin. Kavelin koko matkan, en ihan tieda miksen ottanut taksia. Kello oli kuitenkin vasta joku 3am, eli eipa siina ollut mitaan hatia kipsutella kapsutella kotiin ja nukkumaan. Oih, se tunne kun paasee nukkumaan - miten se muuten onkin joka kerta yhta ihana?


Good Morning!
Keskiviikko, no, se olikin vahan random... Toissa oli tooodella hiljaista eli tooodella tylsaa, joten onneksi oli illaksi suunniteltu jotain tekemista. Mentiin Baja Cantinaan, eli vakkarimeksikolaiseen, Jennin ja Erikan kanssa. Uggitytot sangrialla :D Miten ilta vois menna pieleen mukavassa seurassa ja hyvan ruuan ja juoman parissa? Viihdyttiin siella parisen tuntia. Erika lahti mopolla ajelemaan kotiin ja mina ja Jenni, no... Ei ollut viela fiilis menna kotia. Mentiin siis vakkariaamupalakahvilaan (se kun on myos wine bar) lasilliselle punaviinia. Paikka meni kuitenkin pian kiinni, joten keksittiin kuningasidea menna meille. Poikettiin pullokauppaan ostamaan pullollinen punkkua, ja myyja laittoi meille ilmaisen pullon mukaan. Oikeesti, kannattaa kayda Gleben pullokaupassa ostoksilla, taa on se sama paikka mista saan alennusta! En tiia saako taalla tehda noin, Suomessa ei ainakaan sais, mutta en ihan jaksais valittaakaan ;) Tultiin sitten tanne mun luo ja liityttiin pelaamaan Monopolya kamppisten kanssa. Ei voitettu. Jossain vaiheessa mentiin Ellican ja Steffin luo Side Bariin. Ja no, en ehka mene yksityiskohtiin, mutta ilta tais olla tahan mennessa ehka randomein ilta Sydneyssa. Hauskaa oli, ei siina! Itseasiassa oli tosi hauskaa. Seuraavana paivana oli molemmilla kuitenkin hieman ihmetysta ilmassa, mutta nyt mua jo naurattaa. Mika keskiviikkoilta!
Keskiviikkoilta ja australialainen monopoly. Mina ja Jenni oltiin Vegemite-purkki. Muita kuvia talta illalta ei heru. 
Torstaina meilla oli yhteinen vapaailta Jortsun kanssa. Oltiin menossa jonnekin Newtowniin pain katsomaan Jordanin serkun jotain performancea, mutta kun oltiin melkein perilla tajuttiin, etta ollaanpas me myohassa (aiti sanois tahan etta kaks polloa liikenteessa, ei seuraa hyvaa!). Eipa me sitten kehdattu menna enaa, joten lahdettiin seikkailemaan Surry Hillssiin. Taas yksi alue, mita ei oikein tunneta. Nytkin harhailtiin vahan harhakujilla, en oikein tieda oliko se edes Surry Hillssia, mutta loydettiinpa kuitenkin kiva tapaspaikka. Ihan mielettoman tunnelmallinen! Tarviiko edes sanoa etta vietettiin ihana ilta. Paastiin kotiin ja ladattiin Bridesmaids. Ei jaksettu katsoa kuin ihan alku, mika ehka kylla riitti Jordanille - miten paljon joku voi jarkyttya naismaailman allottavyyksista! Hahah, oli se kylla vahan vastenmielista mutta haluan nahda loppuleffankin.

Perjantaina menin toiden jalkeen Darling Harbouriin venailemaan muita Suomi-tyttoja; meilla oli tiedossa ilmainen illallinen Hard Rock Cafe Sydneyssa... Ei yhtaan kivaa saada alku- paa- ja jalkiruuat plus tietyt juomat ilmaiseksi ja viettaa iltaa hyvassa seurassa, ei sitten yhtaan kivaa! Homman nimi oli siis rehearsal dinner kun Hard Rock Cafe ei oo ihan viela auennut virallisesti. Nyt sai siis koko staff ja keittio treenia ja me vieraat ilmainen ateria. Mesta oli viela vahan kesken, esim jotain osia rakennettiin viela ja vessasta puuttui vahan ovenkahvoja ja peileja, mutta oli sinne saatu esille jo niita rokkistarojen kamineita. Vaatteita oli ainakin pienilta nimilta kuten Michael Jackson, Aretha Franklin, James Brown, Britney Spears... Ja Taylor Swift. Mita se siina joukossa tekee? Pyh! Tulin kotiin ja mua odotti superiloinen yllari kun Jordan olikin paassyt lahtemaan toista aikaisemmin. Haettiin sille ruokaa ja sitten otin skypen aitin kanssa. Oli ihana nahda ja kuulla aiskaa! Perjantai-ilta meni siis oikein rennosti ja mukavasti.

Darlingia once again. 
Perjantain Hard Rock Cafen illalliselle sai tuoda sailykepurkin hyvantekevaisyyteen. Kenties raaski ostaa purkkisen, kun sai monenkymmenen dollarin arvoisen aterian vastineeks! Tosin ma en koskaan maksanut omaani, hmm..
Jostain syysta olin lauantaina ihan kuollut. Veikkaan, etta oli vielakin alyttomasti univelkaa keskiviikkoillan jaljilta. Menin parturiin piilottamaan sen kamalan juurikasvun, ihanaa. Yritin potkia itseani ulos kun melkein kaikki oli jossain menossa ja lupasin venya sinne ja tuonna ja tanne ja kaikkialle. Mutta enhan ma lopulta jaksanut olla edes Facebookissa (lol) joten kavin nukkumaan, mika oli ehka paras vaihtoehto. Olin nimittain sunnuntai-iltanakin viela ihan puolikuollut. Tulin toista kotiin, soin iltapuurot (lol2) ja tein en-mitaan. Se on ihan kivaa itseasiassa, aina silloin talloin!

Ja tanaan on siis maanantai elikka vapaapaiva ayayayyaay! Mentiin Surry Hilssiin, tai no Crown St:lle. Ihanaa aluetta! En ymmarra miten oon missannut koko alueen ennen kuin nyt, ainoo mita oon nahnyt o se Oxford St:n viereinen pikkupatka vain. Tsekattiin Sydneyn parhaita aamiaismestoja ja mentiin ihan mielettomaan kahvilaan, missa meitsi vetas meksikolaisen aamupalan halloumilla, voi josses miten hyvvee! Sit kierreltiin ja kaarreltiin kaupunkia, kunnes Jordanin piti menna johonkin sen tyokaverin cocktail kilpailuun tuomariks (tylsia hommia tammoset, eiko?) ja ma menin kosmetologille.

Nyt oon sit kotona ja mietiskelen, mitahan sita tekisi. Tanaan on USA:n itsenaisyyspaiva tai mikalie se termi onkaan ja lisaksi on viela maanantai, saattais siis olla hyva ilta lahtea ulos backpackersien joukkoon! Mulla on varmaan joku telepatiakyky noiden mun italialaisen ja korealaisen pikkuystavattarieni kanssa, nimittain just tuli tekstiviesti kun tuon kirjoitin. Eikohan se tarkoita sita, etta eikun punaset kuteet niskaan (U.S.A.! U.S.A.! It's a party in the U.S.A. tittidii) ja suunta kohti citya!

Have fun peeps! Palaillaan, toivottavasti pian.

Ai niin, mun pikkukamera hajosi. Teknologia vs. Sanelma = 2-0.

xx
Sanelma

P.S. Viikonloppuna ostin toihin aamiaiseks tuoreita mansikoita, edullisesti. Ja se on keskitalvi taalla. Voi ihanuus!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana Unelma-Sanelma! Kiva, että päivitit, mummikin jo odotti postaustasi... uusi talomme on aivan ihana! Sulle on varattuna koko alakerta!
-Äippä-

Sanelma kirjoitti...

Oujeeee, meitsilla sit ihan luksusoltavat reilu kuukauden paasta! Cool ;)