29.4.2011

Oh, I yust go nuts at Christmas

Hou hou hou!

Mites olis joulupostaus huhtikuun lopussa? ;)

Mun aussijoulu oli aiiika isosti erilainen mitä suomalainen. Alkusanoiks tosin; mikään, ei siis yhtään mikään, eli mikään mikään mikään!, voita suomalaista joulua! Meidän perheen suomalaista joulua. Vuoden parhaat päivät, ja vaikka miten hienoa aikaa nyt vietinkin Western Australiassa, niin kyllähän se silloin meinas ikävä iskee ja lujaa. Onneks otettiin perheen kesken jouluaattoskype :)

Mutta siis nyt tarinointiin! Keep it simple this time though! Vietettiin joulu Perthissä! Kuuuumassa Länsi-Australian pääkaupungissaa Perthissa. Lento sinne Sydneystä kesti 4,5h ja meni oikein lepposasti, nimittäin minä, poikakaveri ja sen silloin-vielä-18v. pikkuveli TH siemailtiin skumppaa koko matka. Quantasin pahaa skumppaa, mut olipahan ilmasta... Maihin kun päästiin niin ei sillä että muutenkaan olisi ollut järin kylmä, lämpötila hiveli +37 astetta vielä iltakasilta. Mutta mikä ihana kuumuus se olikaan! Verrattuna kosteaan Sydneeyn, Perth oli kuiva. Eli, ihan täydellinen lämpötila. Täydellinen.
Vietin joulun siis mun poikaystävän serkkujen perheen luona. Niitä oli neljä 18-25v. serkusta, perusozeja eli puheliaita, oluenjanoisia ja mitä parasta seuraa. Joulupäivä meni BBQ:issa eli mentiin perheen luo, minne oli kokoontunut melkoinen sakki muutakin joulunviettäjiä. Tää oli siis aamua ja silloin lähinnä vain juotiin. Olutta. Puolenpäivän maissa vaihdettiin taloa ja saatiin uskomaton satsi jouluruokaa (ja -juomaa) ja vielä enemmän jengiä. Siellä oltiin iltaan asti, muut läkähtyi kuumuuteen mutta tämä tyttö vaan chillaili auringossa ja nautti. Ah. Illalla suunnattiin vielä baareihin, muttei mikään ollut auki, joten mentiin kämpille jatkamaan. Sain Secret Santalta tosin lahjaksi Russian Vodkaa (takana inside-juttu, en ehkä kehtaa alkaa selitellä täällä) eli ei vielä tarvinnut mennä nukkumaan.

Ja nyt, kun joulusta on tosiaan jo se kolmasosavuosi, en ihan muista tarkalleen mitä tapahtui päivä päivältä. Tapaninpäivä kului krikettiä katsellessa, boooriiing!, biitsillä ja olutta juomassa. Syy, minkä takia mainitsen bissen koko ajan on, että sitä litkuteltiin ihan oikeasti koko ajan. Siis tiiättekö kun joskus on niitä päiviä että muutaman päivän painaa menemään vaan, ei väliä mikä vuorokauden aika on? No tää koko viikko oli vähän sellaista. Menossa mukana oli myös vanhemmatkin aikuiset eli eihän tää nuori kehdannut valittaa miten kaljamasu vaan kasvo kasvamistaan, sitä paitsi mitäs valittamista siinä nyt onkaan. Oli älyttömän hauskaa! Vähän backpackers-meininkiä hahah.

Muina päivinä tapahtui kanssa kaikkea. Jotain :D Käytiin Perthin kaupungilla ja joulunjälkeisissä saleissa, vähän eri alemeininkiä muuten mitä Suomessa. Kauppoihin oli jono. Eräs nainen kertoi, että oli jonottanut 1,5h. Oli puolessavälissä. .... Crazy Australians! Itse en ainakaan jaksanut viettää aikaa sisätiloissa koska ilma oli, as I already said, täydellinen. Tähän käytettiin aikaa siis pari hassua tuntia kun sitten itse raahasin herraketta jo taas biitsille ja muut lähti mukaan tietenkin. Näin btw vaan, että Perthissä oli niin kuuma, että sandaaleissa ei kyennyt olla. Läpsyt oli ainoot käytettävät kengät! Ja biitsihiekka.... No, poltin jalkapohjani kun juoksin vedestä meidän pyyhkeille. Aiiiiijai. Kivuliasta. Varmaan tää skandinaavinen veri muuten; aussit vetelee +50 suojalla siellä ja minä poltan vain jalkapohjani.

Jonain päivänä käytiin myös country sidellä ja ajeltiin viinitilojen ja emunlihakahviloiden kautta. Otettiin piiitkät päikkärit biitsillä ja oli tosi ihana päivä koska siellä ei näkynyt ketään muita. Paitsi kärpäsiä... Laskin, että EC:n selässä oli 40 kärpästä. Nice!
Mun ei oo siis kauheasti nyt järkeä turinoida enempää mitä tehtiin, nimittäin mun harmikseni en päässyt oikein tekemään mitään luontoreissuja tai sukellusta delfiinien/haiden kanssa. Olin myös tosi laiska kuvien kanssa... Otin muistaakseni kahtena päivänä vaan kameran mukaan. En jää silti valittamaan.

Tiivistettynä, joulu Perthissä oli: aurinkoa, merta ja olutta.

Nyt nukkumaan. Saatan korjata myöhemmin nuo kuvavälit sun muut ihme tekniset jutut, nyt en jaksa. Öitä!

Sanelma
xx

Ei kommentteja: