25.4.2011

Love me where I live

Moro!

Ajattelin kertoa vähän tästä areasta missä asun, Glebestä. Glebe sijaitsee Inner Cityssä, noin kolmen kilometrin päässä Sydney CBD:stä. Kävellen siis pääsee keskustasta kotia vajaa puolessa tunnissa, erittäin kätevä yöaikaan koska jengiä on aina liikkeellä niin turvallisen tuntuista, mutta aika usein tulee otettua bussi kun niitä menee usein ja nopeasti. Central Stationiin kävelee n. 10min, sieltä siis lähtee junat kaikkialle. Tältä arealta löytyy kaikki, mitä tarvii, plus lähimpään ostoskeskukseen, mistä löytyy useimmat suuret vaateketjut ja supermarketit on huima 3min kävelymatka. Tosi näppärä sijainti siis!
Glebe rakentuu pääasiallisesti Glebe Point Roadin ympärille, ja sen tien varressa on meidän kämppäkin. Tältä tieltä löytyy monet monituiset kahvilat, ravintolat ja muutama baarikin. Pystyy siis olemaan aika valikoiva ruoan suhteen; melkeinpä mitä tahansa tekeeki mieli, niin läheltä löytyy. Sydney University on ihan naapurissa joten hinnat on joko muutenkin jo alhaisia tai sitten opiskelijakortilla saa hyvät alet. Ruokapaikkojen lisäksi täällä on paljon pikkuputiikkeja; pikkuriikkisiä hedelmäkauppoja, kioskeja, vintage-vaateliikkeitä, persoonallisia sisustuskauppoja, kirpputoreja ja etenkin erilaisia kulttuuriputiikkeja, esim. tsekkiläinen kauppa tai persialainen vesipiippupaikka. Ja tietenkin kirjakauppoja. Ihania, ihania kirjakauppoja. Oma lempipaikka on siis meidän lähin kirjakauppa, mistä saa paljon nuotteja ja kaikki kirjat on second hand. Putiikin yhteydessä on tapas ravintola/baari, ja monena itana siellä on joku esiintyjä myös. Mahtava tapa, mikä pitäis rantautua useampaankin paikkaan! Viiniää, luettavaa, hyvää seuraa ja musiikkia. Ei siis paha paikka ollenkaan löytää jotain kivaa ;)
Oma lempipaikka shoppailuun on ehdottomasti kuitenkin Glebe markets. Ihan paras marketti koko Sydneyssä mun mielestä! Joka lauantai tuohon ihan meidän naapuripuistoon kerääntyy iso joukko myyjiä kojujensa kanssa ja sieltä löytyy siis uskomattomat määrät kauniita vaatteita, koruja, laukkuja, kenkiä ja myös kaikkea muuta ihmekrääsää ja ruokakojuja. Ite nautin tosi paljon herätä aina lauantaiaamuna hieman perjantai-illan höyryissä silti, kun ulkoa kuuluu live-musiikkia kun siellä on aina joku soittaja esiintymässä. Muutenkin aika usein tuossa kadulla on erilaisia soittajia, ja suurin osa niistä on mielettömän hyviä. Esimerkiksi eilen bussia odotellessa meidän talon edessä oli kontrabasisti ja trumpetisti, aijai kuulosti hyvältä! Anyway, Glebe markets kuuluu mun lauantaiaamupäivään melkeinpä joka viikko. Jos joku eksyy tänne päin maailmaa, niin kannattaa ehdottomasti katsastaa läpi. Muita hyviä marketteja löytyy mm. Bondilta, Milsons Pointilta, Paddingtonista yms.
MK:n kanssa juotiin sokeriruokomehua. Oli ihan ällömakeeta tavaraa.
Gleben area muuten on vähän kuin pikkukaupunkimeininkiä. Kansallisuuksia on varmaan maailman joka nurkasta ja vanhat baristamiehet tunnistaa joka ikisen henkilön. Oma "kylähullukin" täältä löytyy, onneks mukava sellainen! Aina kun kyseinen mies kävelee vastaan hän huutaa "You're beautiful and you're handsom." Tänään oltiin poikakaverin kanssa kävelyllä merenrannassa kun nähtiin tämä mies ja hän toisti tuon saman litanian muutaman kertaan, mutta lisäsi vielä "You two should get married before sundawn. But dresses are only for summers and early autumns." Häntä ilmeisesti huolehdutti mun mekko! Toinen päivä yllätyin kun lähdin iltakävelylle ja löysin meren ihan tästä läheltä! Tein vähän lisää tutkimuskävelyä ja täältähän löytyi aivan ihanaa seutua; puistoa, merta, kalastuspaikkoja, kiinalaisa temppeliä, vanhaa kivikirkkoa jnejne. Kaupunki näkyi merenpoukaman toisella rannalla, mutta tuntui kuin olisi ollut poissa sen hektisyydestä.
Pääsiäismaanantain eväät: bisse vieressä, fisua tulossa.
Oistereita!
Sijainniltaan siis tosi mainio paikka asua. Tuolla kuvissa vilahtikin jo meidän kämppä ja huonekin näkyi, en nyt erikseen ala esitellä että mikä niistä se on. Mielettömän viihtysä ja ihana talo kuitenkin! Mulla ja poikakaverilla on siis yhteinen huone, mutta muut tilat talossa on yhteisiä. Yhteensä koko talossa asuu 12 henkilöä, mutta kerroksia on neljä, joten ei vaikuta ruuhkaiselta. Vessoja on muutamat ja keittiö on iso. Lisäks tossa vieressä on toinen melkeinpä identtinen talo, saman vuokraisännän, missä on myös 12 vuokralaista. Monta henkilöä siis samassa paikassa, mutta sitä ei oikeastaan edes tajua kuinka paljon meitä on, paitsi hyvällä! Maanantai-illat on usein nimittäin meidän kämppisbileet, eli lähestulkoon jokainen joko kokkaa tai leipoo. Tai joutuu tiskaajaks. Kaikilla on viiniä tai olutta ja mukana menossa myös pari kitaraa ja paljon eri stemmoja... Tosi viihtysiä nuo maanantai-illat! Meillä asuu mahtavaa jengiä tässä talossa; fiksua ja kansainvälistä porukkaa. Ja ne tykkää leipoa paljon; usein saa vähän ylijäämää mukana mistä en valita... Ollaan nyt siis asuttu tässä talossa vajaat pari kuukautta ja todella hyvin on viihdytty! Ainoo asia mikä järkytti alkuviikkona oli se, kun huoneen katonrajasta löytyi n. 17cm hämähäkki. Sitä sitten tapettiin italiaanojen ja ranskalaisten kanssa kun oma henkivartija oli töissä. Siitä lähtien on ollut pyyhe oven alla tukkimassa ilmaraot, välillä silti jostain eksyy niitä jättiläiscockroacheja mutta hämiksiä ei onneks ole näkynyt enää. Paitsi vessoissa, totta kai.
Viime maanantain ruokatuokio. Aika herkkuja löytyi! Oistereita, espanjalaista omelettia, guacamolea yms. plus meidän tekemät lohikääryleet. Nam!
Seuraava osio olikin vasta nam. Suklaakakkua, toista suklaakakkua, porkkanakakkua, cupcakeja, itsetehtyä jäätelöä... Suolaisten ruokien ja näiden mässäilyjen jälkeen olin täynnä monta päivää. Uh.
Postauksesta tuli järkyttävän pitkä, sori siitä, mutta en ihan jaksa säädellä vaan teen niin kuin huvittaa. Tässä siis kuitenkin on meidän koti! Tervetuloa kyläilemään kaikki kynnelle kykenevät!;)
Hyvää pääsiäismaanantaita muuten! Täällä päin vietetään lisäksi vielä Anzac Dayta, joten huominen on vielä public holiday. Ihanaa on vain kierrellä ja olla kun on kerrankin aikaa! Tää päivä onkin mennyt tosi rennosti; käväisin töissä ja kun tulin kotiin niin kerrankin sekä mulla että pojalla oli vapaapäivä. Tarkotus oli tänään mennä sinne Avalonin beach houselle, mutta sää ei oikein iskennyt biitseilyyn niin ei mentykään. Sit olin jo lähdössä suomalaisen JH:n kanssa katsastamaan uusi Zara, mutta laiskuus iski ja meninkin kävelylle tänne lähiölle sen sijaan. Kävely veny parin tunnin mittaseks, mutta oli kyl ihanan raikas keli eli mukavaa oli. Nyt soittelen R:lle että mitä tapahtuu, onko perus maanantain reggae-ilta tiedossa vai jatkanko löysäilyä ja katon vaikka leffaa... Moikka hetkeks!

Sanelma
xx

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ootteko miten tavanneet poikaystävän kanssa?

Sanelma kirjoitti...

Jordan oli Suomessa vaihto-oppilaana 2009. Olin itseasiassa sen host sis... :) Eli siitä on nyt melkein 2,5 vuotta jo aikaa.