20.5.2011

This past week

Hellurei!

Nyt kirjottelen ihan vaan pikakatsauksen kuluneeseen viikkoon. Koko ajan on ollut menoa, joten kerrottavaa riittäisi kyllä pidemmäksikin postaukseksi, mut jos nyt kerrankin yrittäisin pitää lyhyenä. Katellaan miten menee.. Kuviksi lättäsen jotain random kasvikuvia Sydneystä. Ihme päähänpisto, mutta siinä nyt sitten vähän viime kesän kukkasia hahah.
Otin tän kuvan varmaan ihan ensimmäisen Sydney-viikon aikana viime vuoden syyskuussa. Kevät alkoi näkyä meidän silloisen kotikadun äärellä aikas ihanasti!
Viime perjantai eli perjantai 13... Eka työpäivä sillä viikolla, huh huh kun on rankkaa! Töissä piti kylläkin kiirettä, nimittäin saatiin ihan hervottoman kokonen stock storeen ja sitä purettiin sitten managerin kanssa koko päivä. Suht simppeliä touhua, mutta oli silti tosi mukavaa! Tuun mun meksikolaisen managerin kanssa tosi hyvin juttuun, vaikka ikäeroa on 10 vuotta. Meillä on aina tosi hyvät keskustelut ja mielettömän hauskoja työpäiviä! Tulin kotiin ja menin heti sänkyyn pötköttelemään (veljelleni oikein tuttua verbiä käyttäen). Olisin voinut viettää siinä varmaan koko illan, kunnes yhtäkkiä tajusin että tänäänhän oli se Jamesin keikka mistä oltiin puhuttu, umm, vaan ehkä jokaisena päivänä kuluneella viikolla... Siltikin pääs unohtumaan! Siinä melkeinpä heti oivallukseni jälkeen Aaron soittelikin et monelta nähtäis Centralilla, mut kun sain selville että sisäänpääsy $10 + junamatkat ei ihan käynyt mun käteisbudjetille; sain nimittäin pankkitiliasiat eli pin-numerot sun muut härdellit kuntoon vasta tän viikon tiistaina. En siis lähtenyt ulos, vaan yhteen Gleben ihanista kahviloista kirjaa lueskelemaan ja koneen kanssa tulevaisuutta tutkiskelemaan! Samassa kahvilassa oli myös tosi hyvä blues-duo soittamassa, eli oli kyllä tosi miellyttävä ja rentouttava ilta oman itseni seurassa :)
Näitä kukkasia/jotain täällä näkyy paljon. En muista tän nimeä, mutta joku kurki siinä oli. Ymmärrettävästä syystä!
 Lauantaina teinkin piitkän päivän töissä nimittäin oli kauden kiireisin päivä! Tehtiin me tietenkin ennätys, parempi olikin tuon vilskeen jälkeen, ja mä jäin 2,5h ylitöihin. Ei haitannut yhtään; oli siltikin tosi hauskaa siellä Prin kanssa. Meinas tosin vähän väsyttää noin vilkkaan 8,5h työpäivän jälkeen, mutta kun pääsin kotiin hieman pakkeloin naamaani lisään, vaihdoin kengät ja sitten olikin menoks sano Annie Lenox (onko se oikeasti joku henkilö muuten?). Nähtiin Jennin kanssa Broadwaylla, mistä körryyteltiin bussilla cityyn QVB:n eteen, nimittäin tavattiin siellä Miia! Jee Miia takas Sydneyssä, jiihaa! Siitä napattiin tyylikkäästi taksi jonnekin Darlinghurstin ja Kings Crossin tienoille Martinan luo, missä olikin pienimuotoiset suomineitoillanistujaiset käynnissä. Tutustuin pariin uuteenkin tyyppiin, mikä oli tosi mukava kun missasin kuitenkin tän kuun Young Finnssin. Aloteltiin iltaa siinä luksuskämpillä (piha- ja uima-allasalue = ou mai gaaaaad) kunnes lähdettiin iltaa jatkamaan Kings Crossille. Siellä porukkaan mukaan liittyi pari brassia ja itävaltalaista. Crossi kuitenkin vähän hajotti meidän jengiä, nimittäin osa ei ollut valmis maksamaan $20 sisäänpääsymaksua. Ainakaan minä, nimittäin käteistähän oli tosiaan, no, lähdinkö liikkeelle $1,75. Nice! Jatkettiin matkaa siis Side Bariin (okei, pitäisköhän mun nyt alkaa boikotoimaan sitä paikkaa - tuntuu, että mulla on paikan leima ranteessa melkein joka päivä!), jossa oltiinkin sitten valomerkkiin saakka. Muut jatkoi, tai yritti, matkaa Scruffysiin, mut ite tulin kotia nukkumaan. Mäkin kautta tietenkin (pitäisköhän sitäkin alkaa boikotoimaan? Tuli muuten sormille kylmä kotimatkalla kun siinä syöpötteli! Hrrrr kyllä se talvi tekee tuloaan).
Tätä violettia kukintaa näkyy vain kerran vuodessa. Aika taisi olla marraskuu. Virallista nimeä en tiedä (muutenhan kyllä oon ihan mestari biologiassa), mutta tätä kutsutaan "Exam Tree"ksi. Ilmeisesti, kun katu täyttää violeteista puista, on ainakin high schooleissa ja ehkä myös universityissä tenttiajat. Ja jos ei ole vielä ehtinyt aloittaa pänttäämistä kun näitä alkaa näkyä, niin taitaapi olla jo myöhäistä... Tällaisen tarinan siis kuulin! Huomatkaahan muuten hovikuvaajan uskomaton kuvarajaus. Siinä teille siis Jordanin kenkä! Hah!
Sunnuntaina menin töihin kymmeneen ja siellä hengailin sitten joitakin tunteja. En muista enää mitä tapahtui, tuskin mitään maata mullistavaa. Kesken työpäivää sain viestin Annalta, missä hän epäili, että nyt saattaa olla semmonen tilanne, ettei enää ehditä nähdä... Ei! Ei! Ei! Onneks saatiin ujuttua perinteiset sunnuntaitreffit vielä sille illalle. Hurruuttelin töistä suoraan siis Chatswoodiin. Matkalla onnistuin jollain tavalla taiteilemaan hiuspinnin jumiin bussilippukoneeseen, suoraan siinä kuskin herkeämättöminä tuijottavien silmien alla. En ihan ymmärrä, mistä se pinni sinne tipahti, miks se jäi siihen jumiin ja miks kaiken logiikan mukaan toimiva kynällä poimimis-teoriakaan ei toiminnut. Sinne tipahti humpsista vaan. Kuski kysyi, että " Hey miss can you see it? Did you find it? Seriously you could have not dropped it in. Where is it? Can you see it?" Esitin että ohhoh-kun-onnekkaasti-tippui-pinni-lattialle ja työnsin bussilipun sisälle. Jumalaton rytinä ja räminä alkoi kuulua. Ja kuului. Ja kuului. Se leimas sitä lippua varmaan 30 pitkän pitkän pitkän pitkää sekuntia. Näytin varmaan jo niin hätäiseltä että kuski sano "All good. Russian? Hugarian? Slovakian?", joten jouduin jäädä siihen vielä juttelemaan. Ja kuuntelemaan kun seuraavienkin bussiliput rynkytti ja kaikki ihmetteli että mitähän tapahtuu. Eniveis, pääsin siis Chatswoodiin ja nähtiin Annan kanssa taas teen parissa San Churrossa. Jälleen kerran oli  ihan sunnuntain kohokohta parannella maailmaa, vaihdella parkkihalleja ja muuta mukavaa :D
Parlament Housen edustalta, kai. Vai mikä se pömpeli on siellä Botanic Gardenien sisällä... Tää kuva on helmikuulta. Noita maailman rumimpia lintuja täällä näkyy ihan kaikkialla. Ne on isoja, ne tulee sun luo jos sulla sattuu olemaan vähänkin ruokaa kätösissä ja ne häätää läskeimmätkin lokit ympäriltään. En oikein pidä noista linnuista siis, tosin nykyään aina tulee kylmänväreet kun näin viime viikolla yhden näistä linnuista kärsivän. Sillä oli mennyt joku pitkä puinen puikko, n. 70cm, kurkusta läpi! Siinä se yritti kaulaansa käännellä ja väännellä, mutta ei tullut mitään. Mulla ei ollut mitään eläinapunumeroa mihin soittaa enkä itse uskaltanut mennä lähemmäksi, koska lintu käyttäytyi aggressiivisesti ja no, en nyt tiedä mitä seurauksia siitä olisi jos olisin vaan kiskonu sen kepin pois keskeltä kurkkua. Sen siitä saa kun rohmuaa ties mitä ruokaa :(
Maanantaiaamuna olikin herätys 4.15, nimittäin... SUOMEN PELI! Okei, oikeestaan ihan hyvä että mulla on nyt muutaman päivän kirjoitustauko ollut tapahtuneesta, nimittäin kyllä tämä tyttö hieman sekosi - niin kuin tuntui myös koko Suomi siellä päin maailmaa! Ihan MAHTAVAA! Tätä on ootettu 16 pitkää vuotta ja mikä peli se olikaan! Murskavoitto! Itse tosiaan seurasin matsia peiton alla fiilis katossa nettilähetyksien avulla. Kuva toimi ihan ok, tosin Mertarantaa pystyin kuunnella vaan ekat 15 minuuttia. Sitten ainoa ääni mikä kuului, olikin ruotsinkielinen... Se vähän kyllä pilas tunnelmaa, mutta eipä siitä jaksanut välittää, kun peli oli mikä oli! Ihan mahtavaa! Ylpeys ja rakkaus Suomea ja meijän Leijonia on mieletön! Siinä fiilaroin siis itsekseni hetken, herätin Jordanin kun tulos oli selvillä, ja sain uniset "yayy awesomeee...."-kommentit sieltä kaivettua. Itse jatkoin unille siitä sitten 7AM jälkeen. Ennen sitä kävin keittiössä hakemassa vettä, erehdyin sanomaan brittikämppikselle "Good night" kun toinen olikin työmatkalla. Uhups. Varmaan ajatteli, että taasko tuo yks elää ihan omaa vuorokausirytmiään ja pystyy vaan menemään nukkumaan tuohon aikaan :D Anyway, WORLD CHAMPIONS!! In case no one didn't know this beforehand. Bet ya, I was the one to tell ya. Muuten, viimeisen 8 kuukauden 20 päivän (!!) aikana on ollut kaksi iltaa, jolloin olisin halunnut olla Suomessa. Ensimmäinen oli jouluaatto <3 ja toinen oli MM-kultajuhlat. 
Botanic Gardenista luultavasti tämäkin kuva. Tämmöisiä kiekurajuuriakin täällä on paljon.
Maanantaina en malttanut siltikään nukkua pitkään, lähdettiin nimittäin Jennin ja Miian kanssa Drummoyneen shoppailemaan. Vietettiin siellä aikaa koko päivä melkeinpä, ja mulle matkaan tarttui vaan yksi t-paita $9! Hyvä minä! Kävin samalla moikkaamassa Sunnya ja Jiggya. Sain niiden kahvilasta ehkä hienoimman kahvin ikinä! Nää kauniit sydämet sun muut kahvitaiteilut on täällä ihan jokapäiväistä, joten kyllä tän cappuccinon nalle ihastutti! Sain sen vielä ilmaiseksi, joten aika hymy päällä lähdin tuttuja tapaamasta :) Kävin moikkaamassa myös Erikaa, siis manageria, töissä. On muuten vähän erilainen työsuhdetilanne tällä hetkellä mitä edellisessä työpaikassa; siinä missä vanhassa paikassa mua hädintuskin tervehdittiin, nyt laittaa manageri viestiä että "Anteeksi tositosi paljon kun en ehtinyt jutella! Mutta torstaina sitten! xxxx" Vietettiin Drummoynessä melkeinpä koko päivä tyttöjen kanssa. Siitä Miia lähtikin kotiin pohjoiseen päin ja minä ja Jenni tänne läntiseen Sydneyyn. Matkalla eksyttiin Woolworthsiin teealennuksille.. Saatettiin ehkä vain pikkuisen innostua eri teemauista :D Oli siis ihana tulla kotiin pussikeittojen ja eri teemakujen kanssa. Tarkoituksena oli viettää rauhaisa koti-ilta leffojen parissa. Kotona ilta kyllä sujuikin, mutta leffojen sijasta sain tosi hyvää seuraa parista aussi-, ranskalais- ja virolaiskämppiksestä sekä punaviinistä! Meidän keskustelut oli tosi mielenkiintosia; opin mm. Suomen nykyisestä poliittisesta tilanteesta vähän lisää. Pian tuli myös Jordan kotiin, joten koko päivä oli kokonaisuudessaan suht bueno.
Botanic Gardeneilta jälleen. Bambuja, ne oli tosi äänekkäitä!
Tiistaina mentiin aamupäivällä Jordanin kanssa tutkimaan Harris Streetiä, yhtä kivanoloista aluetta meitä lähellä, missä ei ennen oltu käyty. Kuvia tästä päivästä näkyykin jo tässä postauksessa. Oli aivan ihana aamupäivä ja muutaman tunnin ajan ehdittiin siinä kävellä ympäriinsä. Tänä päivänä rakastuin taas kerran Sydneyyn, ehkä vain jotain viidettätuhannettamiljoonatta kertaa. Musta on vaan niin ihana, miten meri tulee vastaan ihan kaikkialla minne menee, ja miten kauniisti ja kuumasti se aurinko täällä paistaa! Jotenkin kierreltiin Darling Harbouriin, mistä Jordan jatkoi matkaa opiskelemaan ja itse taas Chatswoodiin näkemään Annaa vielä kerran. Vielä kerran täällä Sydneyssä siis! Suomeen kun pääsen yritän tehdä reissun Kiteelle ;) Hahah toivottavasti riittää aika! Mutta siis niin, nähtiinpä siinä sitten reilu tunnin ajan. Ja oli kyllä ihana nähdä - mua siltikin aina välillä hämmästyttää, miten hyvän ystävän sitä on täältä maailmalta löytänyt, vaikkei pitkään ollakaan tunnettu. Mulla meinas tulla aika iso suru silmään siinä vaiheessa kun tuli aika sanoa moikat, vaikka yleensä oonkin vähän stay cool-ihminen hyvästeissä, kun sisäistän vasta myöhemmin sen, että toinen/itse ei olekaan enää lähellä. Onneks sain ajatukset nopeasti pois iloisempiin asioihin, nimittäin Miia sattui soittamaan siinä aika nopsaan Annan lähdön jälkeen. Sovittiin hyppäävämme samaan junaan keskustaan, että mentäisiin jonnekin hengailemaan Jennin kanssa. Viihdyttiin pari tuntia yhdessä teen äärellä.
Chinese Garden of Friendship, Darling Harbour. Sieltä mulla riittää kuvia tosi paljon, suurin osa itseasiassa hienompia kuin tämä.. Hahah. En jaksanut alkaa vaan karsia niitä läpi. Jos joku eksyy tänne Sydneyyn niin käykää ihmeessä tuolla, se on jotenkin ihmeellisen rauhoittava paikka, vaikka suurkaupunki onkin ihan porttien toisella puolen. Sisäänpääsymaksu on muistaakseni $6 mutta oon sen mielelläni maksanut ne pari kertaa, mitä tuolla on tultu käytyä. Viime kerralla nähtiin myös hervoton lisko, noin metrin mittanen varmaan, ja tietenkin näkyy myös paljon hämähäkkejä ja kaloja. Puita sun muita härdelleitäkin esiintyy, of koors. Kauneinta on kuitenkin paikan muotoilu.
Keskiviikkona olikin sitten ihan kesäpäivä! Hullua, miten kylmä täällä jo on, mutta silloin kun aurinko paistaa niin summer's back. Mentiin Miian kanssa Manlyyn nauttimaan ihanasta ihanasta ilmasta! Alkumatkan lautalla meitä viihdytti säkkipillinsoittaja, loppumatkan lautan vierellä pomppivat delfiinit... Ah siis miten siistiä on nähdä 8 kappaleen lauma villidelfiinejä! Sydneyssä! Ihan mahtavaa! Oltiin kyllä ihan ylitäpinöissämme eikä kuvauksestakaan tullut mitään; mä olin niin superinnoissani että linssisuojus tais jäädä päälle.. Miia tajus ottaa videota, mikä nyt vähän heittelee taivaalle mut kyl siellä pari delfiiniä näkyy hyppimässä! Ihanaa! Päivä muuttui vielä paremmaks, kun ostettiin parit jätskit ja mentiin Manly beachille. Ja tehtiin hiiiiieno hiekkalinna! Senkin päivän kuvia voi tsekkailla täältä. Oli kyllä aivan ihana päivä! Oltiin takasin Circular Quaylla joskus 6PM kieppeillä, ja treffattiinkin heti siinä uusi-seelantilainen kaverini Kylie. Pian nähtiin myös tanskalaisaussi Bo, ja lähdettiin yhteen the Rocksin pubeista triviailtaan................ No ei, oli ihan hauskaa vaikka kuulostaneekin vähän hömpältä. Ei ihan tosin putkeen mennyt meidän visailut, tultiin nimittäin vasta 2. viimeiseks! Häviäjäjoukkue täytti kylläkin vain puolet lomakkeesta. Well, shit happens!
Random Hyde Park-riemuilu. Olin muistaakseni löytänyt farkkushortsit $7 ja varvassandaalit $5. Uskals pomppia.
Eilen oli sitten työpäivä Erikan kanssa. Ja parit puhelinkeskustelut vielä Annan kanssa. Hurjaa, miten se onkin kohta jo Suomessa! En pysty käsittää. Ei sisäistä yhtään! Ja siis niin. Olin ekaa kertaa yksin sulkemassa ja kaikki meni nappiin. Tehtiin vielä tavotteeseen nähden kolminkertainen päivä, eli olipa mukava soitella pomolle ja ilmoittaa tulokset :D Loppupäivästä sain tosin jonkun hengenahdistuskohtauksen, tais vähän villapölyt ärsyttää. No nyt on sit vähän lääkettä mitä tarvittaessa voi vedellä nassuun ettei rahantienaus pääse loppumaan. Eilenillalla meni siis aika myöhään töissä, olin kotona vasta joskus 9PM aikoihin. Menin Jordanin ja kämppiksien kans terassille hengailemaan kunnes lähdettiin syömään Jortsun kanssa. Kokeiltiin uusi italialaispaikka meidän lähellä (ihanaa, kun kaikki on lähellä kotia!) ja viihdyttiin siellä höpöttelemässä varmaan kolme tuntia. Treffeillä :D Oli siis aika ihana ilta!
Jotain kukkasia Hyde Parkista. Eipä oo kyllä kauniita, mutta vähän väriä tähänkin postaukseen! Aloin jossain vaiheessa miettiä, että mikähän idea mun oli jotain kukkakuvia tähän ruveta keräämään. Sydneyssä otettuja kukkakuvia. Eipä oo hirveesti tullut kuvailtua niitä nimittäin! Note to self: kuvaa syksyistä Sydneytä. Niitä kukkia nyt ainakin.
Tästä aamuista kerroinkin jo aikaisemmin tänään. Hyvä alku päivälle siis! Onneksi oli, nimittäin missasin _kolme_ bussia työmatkalla. Ei, en myöhästynyt - missasin vaan, Whaaat. Töissä meni tosi kivasti; ei ollut erityisen kiireinen päivä joten oli aikaa vaan jutella Erikan kanssa. Oli vähän niin kuin olisi ystävän kanssa ollut kahvittelemassa, kun siinä vaihteli sanoja. Sain vihdoin myös kaikki veropaperit täytettyä pomolle, huh onpahan nekin alta pois. Pääsin töistä viideltä, tulin kotiin joskus seitsemän pintaan ja täällä ollaan edelleen... On tosi kotikissafiilis vaan! Ellica pyysi juhlimaan ja Jess on myös cityssä ulkona pitkästä aikaa, eli olis sinäänsä kyl kiva mennä ja nähdä ihmisiä. Kämppiksetkin kuuluu juhlistavan tuolla jotakin, eli kyllähän tälle illalle sais aika hauskaa tekemistä. Mutta kun. En varmaan jaksa nousta tästä yhtään mihinkään. Yritin äsken, mutta kun en jostain syystä jaksanut edes seistä kunnolla. No, ehkä konttaan hakemaan lisää Fazerin sinistä (!!!) pöydältä ja sitten tulen takaisin tähän pieneen datauskoloseeni nörttäilemään. Huomenna on kuitenkin pitkä ja kiireinen päivä töissä, niin eiköhän olis ihan kiva vaan vietellä iltaa näin rauhallisissa merkeissä. Tosin hui, olin viimeks ulkona kunnolla viime lauantaina... Vautsi vau! Viikon tauko! Joo, en haluu sitä rikkoa! Rasti seinään.
Joku puu Balmoral Beachilla.
Jään siis kotiin tänään! Ihanaa. Facebookitan autuaana ja jatkan Sibeliuksen kuuntelemista. Niin siis, tuossa alkuiltana iski yhtäkkiä ihan pakko kuulla Sibeliuksen Karelia-sarja (ikävä Keuruuta...) ja näissä tunnelmissa ollaan vieläkin. Oikeesti, ihan mahtavaa! Tekis mieli hankkia jostain sello ja päästä vähän soittelemaan (kellään ylimäärästä selloa täällä Sydneyn arealla?) Ja syön sitä sinistä suklaata ja vähän salmiakkia! Omnomnom! Kiekko, Sibelius, suklaa ja salmiakki. Vautsi vau. Hyvää viikonloppua folkssss!

Sanelma
xx

P.S. Tänäiltana kotitiellä ei olekaan abismekkaloita vaan viisi maailman nasaaliäänisintä teiniä laulamassa Rebecca Blackin Fridayta. Olis varmaan pitänyt pitää listaa, minkälaista jengiä täältä Glebestä löytyy - ehkä tästä eteenpäin!

2 kommenttia:

Absolutely white kirjoitti...

Kiitos, kun kävit blogissani, niin löydin tieni tänne sinun blogiisi! Tykkään ihan hirmuisesti lueskella ulkosuomalaisten blogeja, kuulumisia eri puolilta maapalloa.

Sanelma kirjoitti...

Oijoi, just ihastelin sun blogin kuvia ja lisäsin tän postauksen kuvat vasta sun kommentin jälkeen. Hahah huono ajoitus. Kiitti kun vierailit täällä! :)