20.5.2011

But I know a magic dolphin

Moi!

Tässähän on ehtinyt yli viikon tauko jo tulla, sori. On ollut tosi paljon menoa ja meininkiä nimittäin! Yritin äsken kyhäillä kunnon postausta, mut väsyttää niin paljon ettei sitä kehtaa vielä julkaista. En kuitenkaan halua pitää pitempää taukoa - itseni tuntien se lysähtää muuten siihen - joten laittelenpa vain jotain hassuja kuvia tiistailta ja keskiviikolta!

Keskiviikkona oltiin Jordanin kanssa tutkimassa lähiöalueita missä ei oltu ennen käyty ja eilen oltiin Miian kanssa Manlyssä. Molemmat päivät oli ihan mielettömän mahtavia, tosi kesäisiä vaikka täällä onkin ihan myöhäissyksy meneillään! Molempina päivinä rakastuin Sydneyyn ehkä miljoonannen kerran. Keskiviikkona lähinnä siksi, että jälleen kerran ihmettelin ja ihastelin, miten meri tuntuu tulevan vastaan ihan kaikkialla ja miten ihana alue löydettiin mistä ei oltu ennen kuultukaan. Torstaina siksi, että oli vaan ihana tehdä hiekkalinnoja biitsillä ja nähdä villidelfiinejä. Ihan perus joo, Manlyn lautalla hyppelee lautan vieressä 8:n delfiinin lauma! Ihan uskomatonta! Kuvia ei kyennyt ottamaan kun innostus oli suht korkealla taivaissa, mut Miia onnistui tallentamaan vähän videota missä näkyy hieman hyppelyä. Jee, muistoja!

Nyt kuitenkin yritän hiljetä, nimittäin oon jotenkin ihan mielettömän väsynyt. Ehkä parempi siis näin :)

Tämmöinen ihana pikkuputiikki löydettiin yhdestä terrace housesta! Tuon lasipullon, minkä sisällä on nuottikäärönen, olisin mielelläni ostanut, mutta se ei ollut myynnissä. Pitää varmaan itse alkaa metsästää kirppareilta tai marketeilta jotain nättiä lasipulloa, sitten kun asettuu aloilleen jonnekin :)

Tähtiä vedenpinnalla ja oistereita kivissä.

No totta kai olin ylpeä noin hienosta hiekkataideteoksesta :D Kaverini Tuomas sanoi että siinä on sand boob, Jordan kommentoi että sand poop... Pyhpah, hieno linna se on!
Ei ihan onneksi ole töihin astellut asiakkaita, joilla olisi tarvetta yhtä isolle kengälle. Kuva ei ole meidän storesta, siksi innostuinkin poseerailemaan :D
Ihan mukava lauttamatka; alkumatkasta meitä viihdytti säkkipillisoittaja ja loppumatkasta delfiinit!
Yritän istathaa alas huomenna hetkeksi ja päivitellä lisää blogia kuluneesta viikosta! Ja ehkä jos vihdoin saisin sen Canberrankin postauksen kyhäiltyä.. Muutenkin on tosi monta postausideaa rästissä, voivoivoi yritän malttaa kyllä vähän kirjoitella. Tosin, viikonloppu tulossa. Mut katellaan miten menee! Nyt, nukkumaan. Jos saan unta; ulkona kadulla kun tuntuu olevan aika hurjat aboriginaalibileet menossa... Kulttuurien kirjoa. Hyvää yötä!


Sanelma
xx

P.S. Annalle, hyvää odottelua Pekingissä! On nyt jo ikävä, olet rakas <3

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

aaah ihana blogi ja ihania kuvia! :)Kiinnostaisi tietää millä viisumilla olet siellä ja oletko suunnitellut jäädä asumaan sinne ihan pysyvästi? Kuinka helppoa on saada pysyvä lupa asua siellä, jos on sikäläinen seurustelukumppani?

Lisäksi jos tiedät nii kysyisin, että jos pääsen w&H viisumilla esimerkiksi johonkin matkailualan firmaan töihin ja tälle firmalle olisi okei, että jään myös seuraavaksi vuodeksi töihin samaan paikkaan niin onko siihen jotain rajoituksia? Eli voinko työpaikan suostumuksella saada jonkun uuden työviisumin? :) (2. W&H- viisumi ei kai onnistu kun kyse ei ole sadonkorjuutyöstä...)

Anteeksi epäselvä teksti, mutta ihanaa jos osaisit auttaa!! :))

Sanelma kirjoitti...

Kiitos! :) Mä oon ihan Working Holiday-viisumilla. Saisin varmaan Permanent residentinkin asumisoikeudet, mut sit se tarkottais yliopiston sun muun maksamista aussihinnoilla, joten en oo ajatellut sitä hakea. Se ei ilmeisesti oo helppoa saada; tarvii todisteet ainakin 1 vuoden ajalta yhdessäasumiselta ym. eli täytyy näyttää vanhoja viestejä, kuvia jne. Pari tuttua Suomesta on täällä permanentteina, ja ne kyl sano et oli kyllä aika kuluttava hakemusjakso. Kyllähän mun itseasiassa tekis mieli jäädä tänne ihan pysyvästi, etenkin nyt kun on poikakaveri täällä, mutta toisaalta ens vuodellekin on aika hyvät suunnitelmat niin ehkä ne pitää mut tarpeeks kiireisenä, etten kaipailisi tänne niin kamalasti sitten.

WH-visalla voi olla 6kk töissä samalla työnantajalla. Poikkeuksia tosin on, ja monet on saaneet työnantajiensa kautta jatkoviisumit joko 2. Working Holiday-visa tai sitten esimerkiksi yhdelle kaverille tarjottiin 4 vuoden työsopimusta Ausseista. Tällöin sun viisumiasiasta tulee lähinnä sun pomon murhe, nimittäin aika tarkasti täällä ilmeisesti vahdataan viisumi- sun muita juttuja, joten yleensä ne hoitaa ne mielellään alta pois. Tosi paljon on travellerihmisiä töissä matkailufirmoissa, eli varmasti saisit töitä! Täällä on monenlaista eri matkatoimistoa aina backpackerseista ihan fiineimpiinkin. Muutenkin työnsaanti on täällä suht iisiä. Suomalaisten hyvä työmaine + mahdollinen alan koulutus = ei pitäis olla hankala hankkia työpaikkaa täältä! Ja sithän ne saattais hankkia sulle jatkoviisumeita, jos hyvin käy :) Usein kuitenkin työnantajat hakee pidempiaikaista työntekijää, eli ei mikään mahdottomuus ollenkaan!

Kiitti kommentista! Sori tuli ihan superhypersekava ja pitkä vastaus. Oon tosiaan ihan unen ja valveillaolon rajamailla, joten tuskinpa tästä hirveästi selvää saa. Toivottavasti edes vähän kuitenkin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos erittäin selventävästi vastauksesta :)

Kysyisin vielä, että onko tohon työnantajan sponsoroimaan jatkoviisumiin mitään erityisvaatimuksia työn suhteen? Eli pitääkö olla joku huipputärkee duuni, että työnantaja saa luvan sponsoroida vai käykö joku perus kahvila/sihteeriduuni? Kun muistaakseni oon jostain lukenu, että työnantajan pitää pystyy todistamaan, ettei saa työvoimaa australian kansalaisista siihen hommaan?

Ois kyllä mahtavaa jos tuleva työnantaja pystyis tarjoomaan vaikka pariks vuodeks jatkoa!! :)

Sanelma kirjoitti...

:) Mä en mee vannomaan oikein mitään noista jatkoviisumien erityisvaatimuksista. Kahviloita ja työvoimaa niihin täällä riittää kyllä aika hyvin, että voisin kuvitella, ettei niissä oikein sponssailla jatkovisoja. Muutenkin täällä nyt on kahvilapomot vähän laidasta laitaan luotettavuusasteiltaan. Usein kun niillä on niin paljon verotonta työvoimaa, niin en usko että moni niistä haluaa ryhtyä viisumiselvityksiin.

Mut luulisin kyllä, että muun alan duuneista heruis paremmin viisumeja. Esimerkiksi mä sain töitä yhdestä marketointifirmasta n. kuukausi sitten eli sanoin ihan suoraan, että mulla ei ole aikaa työskennellä tässä yrityksessä kuin 4kk ennen kuin lähden maasta. Vastaukseksi tuli, että no täältä kyllä hankitaan sulle jatkoviisumi - niin me ollaan kaikki muutkin vielä täällä. Ja tää tosiaan sanottiin mulle trial dayn aikana eli eiköhän siihen olis jonkun aussiasukkaankin ehtinyt saada töihin!

Eli en nyt, harmi vaan, pysty mitään tiettyä vastausta antamaan, eli nää on vaan näitä esimerkkitapauksia, mihin oon täällä törmännyt. Täällä on niin älyttömän paljon reissaajia, joista tosi monesta tulee australian pysyvä asukas just tätä kautta, eli tulee maahan matkailemaan, löytää töitä/puolison ja sille tielle jää. Eli näistä varmaan löytyy aika paljon tietoa jostain netistä, ehkä, tai luultavasti ainakin sitten tulevat työnantajat tietää. Etköhän jotain kautta saa sumplittua ittes tänne pitemmäksi aikaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Paljon siellä maksaa tossa kuvassa olevat UGGit (normaalikoossa totta kai)? :'D

Sanelma kirjoitti...

Hahah ai meinaatko, että tuo saattais olla hitusen turhan iso koko? ;D Tuossa kaupassa en muista, se oli different brand missä itse oon. Niitä on siis muutama "aito" Ugg brand :) Meidän merkillä lienee edullisimmat hinnat, ainakin outlet-myymälässämme. Hinnat vaihtelee $50-$190 ja nuo Classic mallit on mini $88, 3/4 eli se semipitkä $105 ja long $130 :D

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! Älä ihmettele jos joku suomalainen yhtäkkiä ilmestyy ennen elokuuta liikkeeseen, jossa työskentelet :D

Sanelma kirjoitti...

No worries :) Joo tuu moikkaa ihmeessä! Saatan sit vähän innostua jos nään täällä jonkun suomalaisen, että näin etukäteen jo mainitsen... :D