10.5.2011

And if you with me put your hands high

Moi!

Mun blogipaluu venyikin vähän viikonlopun yli, sori siitä. On ollut niin paljon menoa ja meininkiä etten oo vaan istahtanut koneen äärelle muutamaa minuuttia pidemmäks. Paitsi perjantai-iltana, kun oli vähän ryytynyt olo Canberran reissun jälkeen. Oli muuten ihan mahtava reissu, teen siitä postauksen myöhemmin! Nähtiin hienoja paikkoja, käytiin Australian pääkaupungissa, ja koettiin vähän vaikka mitä.. Paras osio oli kuitenkin mun ihana matkaseura Anna :) Meillä oli huipputiimi, mutta siitä jossain toisessa postauksessa enemmän!

Kerron nyt taasen mitä on tullut puuhailtua viimepäivinä. Aloittaen perjantai-illasta. Kotiuduin joskus 5PM aikoihin. Pähkäilin siinä tovin, lähteäkö Pekka Kuusistoa kuuntelemaan Leichardtiin, työkavereiden kanssa ulos Darling Harbouriin vai Reetan ja kavereiden kanssa kotibileisiin ja Sohoon. Väsytti siinä aika lailla, joten päätin ensin käydä hakemassa vähän take away laaturuokaa Oportosta (ah ihana, jos koskaan eksytte Australiaan niin Oporto is the place to eat, defs) ja toin sen tänne huoneeseen. Kipaisin siinä hakemassa juotavaa keittiöstä, kun tajusin että olin lukinnut itseni ulos huoneesta.. Mun jenkkiläinen kämppis alko nauramaan kun hädissään kysyin että missä meidän "talonmies" (yksi asukkaista pitää huolta talon siivuouksesta ja sillä on yleisavaimet ym) on kun pitäis pikasesti päästä tuonne huoneeseen kun hamppari jäähtyy! Kuulin, että tää uusiseelantilainen "talkkari" oli just lähteny ulos ja epätoivo meinas vallata... Mut onneks siltä olikin unohtunut jotain kotiin, ja se tulikin pian käymään kotona ja avasi mulle oven. Ah, autuas Oporton ruoka ja Prince of Persia-leffa. Meitsi nautti.

Nautin vähän liiakskin tästä hengailusta, ja sitten kun tajusin vielä että Suomi-Saksa peli näkyy täältä livenä (kiitti Eve!) niin arvatkaapa kaksi kertaa sainkö itseäni lähtemään mihinkään koko iltana? Poikakaveri kun tuli töistä kotiin, niin ihmetteli mikä möykkä täältä huoneesta kuuluu. Ilmeisesti eläydyin hieman peliin, mutta voiko siitä syyttää... En oo pariin vuoteen kuullut Antero Mertarannan ääntä ja nähnyt omia poikia jäällä niin kyllä siinä oli aika fiilis päällä! Hyvä Leijonat!

Mulla ei oikein ole uusia kuvia, mut postaus on jälleen suht pitkä ni heitän tähän näitä vanhoja kesäkuvia. Tää on joskus Juhiksen luota.
Lauantaiaamuna lähdinkin töihin. Oli tosi kiva työpäivä, työkaverit oli krapuloissaan eilisillasta (heheh) joten sain itsekseen touhuta aika paljon storessa. Hassua, miten mukavaa on kerrankin olla töissä! Voisin olla siellä varmaan vaikka joka päivä. Mua on aikaisemmat aussityöt puuduttaneet aika rajusti, niin ihana kun vihdoin kävi hyvä tuuri tän paikan kanssa. Plus oli tosi mukava kun pomo laitto mut ja tän kenialaisintialaisen Prin tauolle samaan aikaan ja käytiin testaamassa alakerran ravintola. Oli tosi hauska höpötellä siellä pastan äärellä, vaikka vähän kiire tulikin koska ruuan pöytään saamisessa kesti tovi.

Tulin kotiin joskus illalla 7PM jälkeen ja tulikin pulma eteen; mihin mennä tänä iltana. Harmitti vähän, miten moni mukava illanvietto osui kaikki samalle illalle. Jenni soitteli, että nyt olis iso jengi suomalaisia kokoontumassa jossain. Olisin halunnut sinne mennä, kun siellä oli tosi paljon uusia kasvoja niin olisi päässyt tutustumaan vähän uusiin ihmisiin. Reeta ilmotti, että nyt olis kotibileet tiedossa ja sen jälkeen ulos. Myös Aaron sanoi että ne on menossa tänään ulos ja aloitella vois Wolli Creekissa. Ja Jonnan kanssa olin sopinut meneväni ulos kuitenkin, mutta sit kun se vielä kertoi, että meidän brittikaveri Nick on taas Sydneyssä niin enhän mä tiennyt enää mihin mennä. Eikä mulla ollut yhtään saldoa niin pyörin ihan ympyrää näiden elämän suurien päätöksieni kanssa :D

Päätin siinä miettiessäni käydä sitten pullokaupassa hakemassa siideripullon. Kassalla kaupan omistaja ihmetteli "Oh, you wanna buy this one? Are you sure, not the usual sangria?" Meitsi "tuohtui" että enhän mä täällä nyt niin usein käy, ja se sanoikin että et niin mutta tunnistaapa silti. Ja antoi vähän regular discountia varmaan anteeksipyytönä. Aloin itekseni vähän huolestua mun aussielämäntavoista, nimittäin Myerin alakerran karkkikaupassa henkilökunta tunnistaa mut heti ja tietää kertoa onko suomalaisia karkkeja kaupassa. Mun ei tarvi kun astella kauppaan ja sanoo että "Hi how are you?" ja sieltä tulee "Hey haven't seen you for a while! I'm good thanks and you? Come here, we actually have few things left from the stock..." Kai sitä pitäis olla otettuna kun tunnistetaan isossa kaupungissa :D Mutta että pullo- ja karkkikaupassa? Eräs suomalainen kaveri Mira, johon tutustuin täällä Australiassa, sanoi että eiköhän ne kohta ala sulle suoraan tuomaan Big Maciakin pöytään jo automaattisesti. Noloa.

Oliskohan joulukuun Young Finnsistä. Ylläri, 3 Wise Monkeysissä!
 Anyway, lauantai-ilta alkoi selventyä ja sovittiin Jonnan kanssa näkevämme Century Barissa ysiltä. Sieltä jatkettiin 3 Wise Monkeysiin (siinä paikassa on tullut koettua ihan mahtavia iltoja!) missä nähtiin Nick ja joku irkku ja joku muu. Tää irkkujätkä... Sen aksentti oli ihan tuhon vahva. Kuulin myöhemmin, että etenkin kun se on huppelissa se innostuu niin paljon, ettei siitä saa alkuperäsenglantilaisetkaan mitään selvää. Enkä saanut sitten minäkään :D Oltiin tuolla pari tuntia, kai. Oli ihan superhauskaa ja sit pojat jatko matkaa jonnekin, Jonna takas hostellille ja minä Reetaa tapaamaan juhliin. Siinä vaiheessa tosin tulikin ongelma, kun alakerrassa pelkkä kämpännumero ei toiminut ovikoodina, joten en päässyt 3. kerrokseen. Eikä mulla ollut yhtään saldoa edes tekstariin (täällä on puhelimenpito tosi kallista mut silti kaikilla on iPhone). Onneksi Aaron soitteli pian, ja pyysin sitä soittaa Reetalle että tulee avamaan mulle oven. Sieltähän se tyttö pian tulikin ja vitsit oli ihanaa nähdä Reeta taas! Tosin heti iski molemmille ihan mahdoton haikeus, että Reeta lähtee keskiviikkona takas Suomeen ja nää on meidän vikoja yhteisiä iltoja ulkona. Meillä on kuitenkin ystävyyttä ja niin paljon hauskoja muistoja takana muutaman kuukauden ajalta ja nyt ei tulla näkemään hetkeen. Päästiin kuitenkin taas hilpeisiin fiiliksiin ja mentiin yläkertaan muitten luo. Ja olipa ihan superhauskat pippalot :D Näin pari tuttua, tutustuin uusiin ihmisiin ja pian hain Aaronin, Jamesin ja jonkun niiden kaverin sinne myös. Viihdyttiin tuolla parisen tuntia, nauroin varmaan koko ajan kun tiimi Rachel & Samantha oli tulessa :D Vieläkin naurattaa nuo juhlat, myös kuvamateriaali on ihan hauskaa. Mulla on kyllä aina hauskoja iltoja Reetan kanssa, ei sille vaan voi mitään!
Lauantai-illan pippaloista George streetiltä.
 Jossain vaiheessa lähettiin takaisin 3 Wise Monkeysiin Aaronin ja poikien kanssa, nimittäin Jenni ja muut suomalaiset oli siellä. Oli tosi kiva nähdä tuttuja ja tanssia hetken. Jonkin ajan jälkeen piti kyllä mennä vessaan istuskelemaan kun kengät sattu niin paljon :D Pian kuulin kun Jenni tuli kanssa, ja sitten siirryttiin välikköön molemmat potemaan jalkakipua ja höpöttelemään. Oltiin siinä itseasiassa suht kauan, kunnes Jennin poikakaveri ilmoitti että on ulkopuolella. Ne lähti sitten kotia, ja me muut jatkettiin matkaa Scruffy Murphysiin. No siella näkyikin taas sitten tuttuja! Löysin jo sen illan aikana nähdyistä kavereista ainakin Reetan ja Nickin ja muitakin tuttuja naamoja. Mitäs siitä kertomaan, oli jälleen kerran ihan superhauskaa. Sit jossakin vaiheessa päätin vaan lähteä kotiin. Kun painoin pääni tyynyyn, laitoin herätyksen aamulle ja tsekkasin kelloa. 6.38AM. Wtf, miten mulla niin myöhään meni?
Miikan läksiäisistä joskus pari kk sitten.
Sunnuntaina oli onneks lyhyt työpäivä, 1-5PM vaan. Pystyin siis nukkua 11AM asti. Mulla vaan kävi vähän kämmiä bussien kanssa, kun olin bussipysäkillä venaamassa ja sit tajusin että taisin jättää raudan päälle... Juoksin kotiin tsekkaamaan, eihän se ollut päällä, mut sit myöhästyin bussista, joten piti metsästää taksi. Ehdin kuitenkin töihin just ja just onneks! Työpäivä oli taas tosi kiva, vaikkakin töihin eksyi yks superhämy asiakas. Olin siinä vaiheessa yksin kaupassa, muut tytöt oli tauolla, kun tää nuori mies alkoi kysellä käykö slipperit lumeen. Umm, ehkä suosittelisin noita ulkokenkiä. Hän viihtyi kaupassa jonkun vartin, ja lopulta pyysi mua ulos, mistä työkaverit saikin parhaat naurut. Jätkä oli nimittäin tosi random, "How much are these? What kind of bar is that? Where are you from? Are there good for snow?" kaikki yhdessä pötkössä. Miks mun kohdalle eksyy aina kaikki ihmetapaukset? Työpäivän jälkeen laitoin äitille tekstarin, vaikka vähän ankeeta oli laittaa äitienpäivänä vaan tekstari. Mulla on korttikin kyllä täällä, mutta ei se ole vielä edes postissa.. Mut siinä viestiä kirjottaessani tuli yhtäkkiä tosi iso ikävä meidän perhettä. Olisin halunnut vaan herättää äitin aamupalalla ja laulaen ja viettää kevätpäivää veljen ja vanhempien kanssa. Varmaan ekaa kertaa tirautin parit kyyneleet, mut sit muutin ajattelua innostukseksi, miten mahtavaa on sitten nähdä elokuun lopussa kaikki :)

Sunnuntai-iltapäivän oli kyllä aika väsynyt olo. Menin suoraan töistä taas Jonnan kans Side Barin leffailtaan ja ruokailemaan. Oli jotenkin tosi hauska nähdä, naurettiin varmaan koko aika kun jotenkin oli vaan niin hauskaa. Leffan loputtua lähdettiin Surry Hilssiin Nickin, irkkutyypin ja parin muun luokse katolle. Ne oli siellä oluttelemassa mutta Jonnan kanssa vaan chillailtiin. Ulkona oli ihan pirun kylmä!! Hanskat olis tarvinnut, ja kyllä, mun on pakko hankkia ne Uggit. Ballerinoissa osuu kylmyys niin rajusti nilkkoihin, ja täällä kun tuulikin on ihan uskomattoman koleeta. Voipi olla että täytyy hankkia jotku hanskatkin. Kohta alkaa varmaan kaduttamaan, että missaan Suomen kuuman kesän ja värisen täällä... Toivottavasti ei! Anyway, muut jatkoi ysin jälkeen matkaa jonnekin muualle, mut minä ja Jonna oltiin vieläkin vaan niin chillinkifiilingeissä, että mentiin vaan Pitt St yhteen baariin istuskelemaan. Löydettiin kannu olutta $7 ja höpöteltiin taas pari tuntia, mutta sitten alkoi uni painamaan päälle niin paljon että olin kotona jo 11 jälkeen. Pian mun perässä kotiin tuli myös Jordan töistä, se kun on aina viikonloput töissä.
Muutaman viikon takainen Scary Canarianin reissu!
 Maanantaina ei ollut töitä, mut heräilin silti jo suht aikaisin kun mentiin Reetan kanssa Newtowniin vaihtamaan kuvia ja kiertelemään. Mulla oli sille joku 700 kuvaa jemmassa :D Nyt ei oo viime päiviltä muuten kuvia, nimittäin mun Olympuksen pokkari jotain vammailee... Mutta siis niin, oli taas kyllä jotenkin ihme hekottelutapaaminen, naurettiin varmaan koko tapaamisen ajan. Ei vaan kauaa pystytty olemaan, nimittäin mun piti lähteä pankkiasioille Jordanin kanssa... En jaksa selittää mun koko pankkisäätöö, mutta huh se on ollut monimutkaista täällä Australiassa! Onneks eilen taisin saada kaikki kuntoon, ja pystyin lähettämään pomolle veronumerot sun muut. Yeah eli huomenna tulee palkat tilille mikä on jees :)

Viiden aikoihin näin Jonnaa, jälleen Side Barissa, nimittäin se kun oli lähellä Centralin busseja mistä Jonnan bussi Brisbaneen lähti kuuden aikoihin. Turistiin siinä vielä se aika, kunnes saatoin sen bussipysäkille. Mun oli tarkotus käydä vielä tapaamassa muitakin kavereita, mut en saanut ketään kiinni ja oli niin älyttömän kylmä niin juoksin vaan bussiin ja tulin kotia lämpimään. Hengailin täällä hetken Jordanin kanssa, häiritsien sen opiskeluja ohops, mut sit illalla lähdin taas Side Bariin tapaa Nickiä. Asunkohan liian lähellä sitä paikkaa kun aina eksyn sinne? :D Oli tarkotus nähdä myös Reetaa, mut mun puhelin taas vammaili ja en tiiä mitä siinä sit kävi. Ilta oli tosi rento kuitenkin Nickin huonekavereiden kanssa ja oli kiva vielä nähdä sitä ennen kuin se lähti tänään takas Lontooseen. Kotiuduin jo 3AM aikoihin ja kateltiin vielä Jordanin kanssa vähän leffaa ennen kuin uni painoi päälle liikaa.

Teija oli yks ilta takas Sydneyssä! Yay!
Tänään sitten nukuin ihanasti puoli 12 asti! Oli niin mukava vaan köllötellä sängyssä ilman kiirettä; parhaita aikoja jos multa kysytään! Ulkona oli tosi nätti keli joten lähdettiin merenrantaan kävelemään ja käytiin hakemaan sandwichit matkalle. Eksyttiin myös puistoon keinumaan ja leikkimään koirien kanssa :D Jordan lähtee viideks töihin, joten se lähti nyt salille ennen kuin käydään sit tsekkaamas yks uus paikka Wynyardis läpi. Muuten mulla on ohjelmassa tälle päivälle huoneen siivous (oon niin sotkunen, ärsyttävää!), pitää hoitaa parit sähköposti- ja vakuutusasiat, uusin How I Met Your Mother ja illalla sitten näen vielä Reetaa. Sen vikana iltana mennään, mihinkäs muuallekaan, kuin The Gaffin tiistai-iltaan porukalla! Huoh, mulla on jo nyt ikävä sitä vaikka vielä tänään nähdäänkin. Mut niin se täällä on, tutustuu moniin mahtaviin ihmisiin, mutta kaikki lähtee aikanaan.

Yritän myös kyhätä road tripistä postauksen jossain välissä jos jaksan. Katsotaan miten ehtii! Mulla on vapaata vielä huominen ja ylihuominenkin eli aikaa pitäis riittää. Pe-su on vaan töitä tällä viikolla, mut sunnuntaina aukeaa meidän Balmainin store joten tuun sieltä saamaan lisää tunteja. Äiti älä siis huoli, en ole ihan hunningolla täällä ;) Muuten, en tiiä miten näitä mun päiväselostuksia jaksaa lukea. Mun vaan usein on helppo kirjoitella tästä, enkä halua tehdä bloggailusta puunmakuista touhua, joten toivottavasti nää turinoinnit ei hirveästi teitä pitkästytä :) Ja muuten, onko liian sekavaa kun mainitsen suurimman osan henkilöistä nimillä? Meen vaan itse sekasin kun käytin kirjainlyhenteitä :D

Tajusin muuten jokin aika sitten, että luultavasti saisin hankittua itselleni permanent residentin asumisoikeudet tänne. En tiedä uskallanko tosin, mun maksa ei ehkä kestäis sitä. No ei vaan, joku joskus kyseli, niin käyn ulkona kyllä usein mutta en juo sen enempää mitä Suomessa. Eli normaalia vähemmän, sanoisin :)

Sanelma
xx

P.S. Miksi ohuet sukkahousut aina hajoaa? Mulla on hajonneet kolme paria viime aikoina. Kolme! Miksei niistä vois tehdä ohuita, mutta vahvoja?

1 kommentti:

Sanelma kirjoitti...

Cheers! Sure, I'll visit it right away :)