24.5.2011

Saw the flight of the pelican

G'day mates!

Viime päivät on kuluneet hyvin chillailevissa merkeissä. Koko ajan on ollut taas menoa, mutta rennolla meiningillä silti. Eilinen ja tää päivä on ollut vapaapäiviä ja tuntuu kyllä, että on hyvin saanut tankattua energiaa tulevaan työviikkoon! Tosin täällä nyt painaa aina eteenpäin, oli energiaa tai ei. Heh.

Lauantaina oli pitkä, mutta sitäkin hiljaisempi päivä töissä. Kelit kun helli Sydneytä koko viime viikon, niin kuka kaipailee Uggseja niillä ilmoilla! Ei siis hirveästi ollut hommia töissä, etenkin kun meitä oli kolme tyttöä pitämässä putiikkia pystyssä. Mutta päivä oli odotettavasti sitäkin hauskempi kun piti silti kehitellä jotain viihdykettä itselleen - kikateltiin kuin pikkutytöt ajoittain. Ei ollut tarvetta pitää edes taukoa, joten minä ja Pri haettiin meille kolmelle vain jotain turkkilaista syötävää, mitä sitten kaksi aina kerrallaan mutusteli nassuun takahuoneessa. Todellakin mutusteli; nimittäin storen takahuone on niin älyttömän pikkunen ja ahdas, että sinne kun änkee kaksi ihmistä lautasineen, niin hyvä että mahtuu suut jauhamaan ruokaa :D Mutta mikäs siinä, hauskaa oli ja tehtiin kuitenkin niin paljon töitä kuin niitä vaan riitti. Eli eipä paljoa.

Lauantai-iltana pidettiin tyttöjen iltaa Jennin ja Miian kanssa. Tarkotus oli kai lähteä ihan ulos asti juhlimaan, mutta taidettiin viihtyä vähän liian hyvin hyvän viinin parissa Jennin kämpässä jutellen. Oli tosi kiva ja rauhallinen ilta. Ja aina kiva, kun kotiin kävelee vaan reilut viisi minuuttia yöllä kolmen aikaan :)

Sunnuntaina oli taas töitä, ja yhtä hiljainen päivä mitä edellinenkin. Jostain syystä me kaikki kolme oltiin vaan tosi kuolleita ja jos ei ollut asiakkaita niin löhöttiin tiskin takana Dorritoja syöden. Pääsin jo töistä jo 4.30PM ja kävelin aika pitkän matkaa Balmainiin asti, kun keli oli niin ihana. Olis varmaan pitänyt ottaa kamera mukaan, nimittäin iltapäivän valo oli jotenkin tosi rauhoittava. Etenkin perjantaina ja lauantaina olis pitänyt olla kyllä kuvia räpsimässä, nimittäin Sydney oli kummallisen savun peitossa! Vuorilla, Blue Mountainsille siis, poltettiin ilmeisesti jotain metsää ja savu ylti ihan cityyn asti. Oli tosi jännän näköistä, miten yleensä selkeänä näkyvä Harbour Bridge näkyi työmatkalla vain just ja just. Muutenkin sen savun tunsi ja haisti ihan ulkona kävellessäkin.

Eilinen maanantaipäivä vietettiin Jordanin kanssa rentoillen. Oon jo pidemmän aikaa halunnut tehdä South Head Shufflen kävelylenkin Watsons Baylla, joten lähdettiin sinne. Ei oo ennen tullut käytyä lautalla siellä päin - huh huh mitä asuinalueita!! Sydneyn rikkain asuinalue sisältää vaatimattomasti mm. yksityisen linnan meren rannalla, omalla uima-altaalla ja venelaiturilla ja monia samantyylisiä. Muutenkin Sydneyssä, jos jossain, osataan elää hulppeasti! Ihan käsittämätöntä, minkälaisia lukaaleja täältä löytyy. Jo se, missä ensin asuin Sydneyssä, oli semmonen palatsi - sisäuima-allas, neljä kerrosta jne., mutta paikallisilla mittakaavoilla se on siltikin suht basic. Täällä oon päässyt käymään kotibileissä ihan hulluissa luksustaloissa; en meinaa pystyä aluksi sosiaalisoimaan ollenkaan kun pällistelen vaan sitä rakennusta! Hienoin tähän mennessä nähty yksityinen kotirakennus oli Australia Dayna: viisikerroksinen talo, missä jo alakerta oli hervottoman kokoinen ja tila oli omistettu pelkästän kirjastolle/biljardisalille/baaritiskille. Piha-alueeseen sisältyä monen monta tasoa, ja niihin kuului mm. oma krikettikenttä, tenniskenttä, uima-allas, poreallas, bbq-katos, leikkikenttä, sauna, savuhuone, ulkohuvila, muutamat eri ulkowc:t ja sitten muutama eri piha-alue muuten vaan, missä sijaitsi aurinkotuoleja sun muita. Aussipäivänä yhdelle nurmialueelle oli viety iso jelly wrestling-allas ja joku liukurata; eli siihen juoksee hirveetä vauhtia, hyppää mahalteen ja se kuka pääsee pisimmälle voittaa :D Ihan mahtavaa oikeesti, siis miettikää miten nää aussit täällä elelee ja juhlii! Ja muutenkin, Australian Day - yks elämäni hauskimmista päivistä ikinä! Voi vaan nauraa, juhlia, uida, pelata, saunoa, hyytelöpainia, tutustua uusiin ihmisiin ymsymsyms. koko päivän! Toinen päivä, missä aussit hoitaa homman todellakin kotiin, on tietenkin New Years Eve. Oooooh mi goood miten mahtavaa!

No nyt poikkesin vähän raiteilta, sori :D Lauttamatkalla Watsons Baylle näkyi siis mielettömän upeita taloja ja pelikaani! Kuvaa en ehtinyt harmi vaan saada, mutta säikähdin kyllä ihan pirusti kun se pyrähti lentoon siitä noin metrin päästä musta. Lintu on ruma ja iso ku mikä, mutta siltipä oli aika siistiä nähdä tällä viikolla pelikaani ja viime viikolla se delfiini :D Tajuttiin perille päästyä, miten nälkäisiä oltiin, joten mentiin rantakahvilaan haukkaamaan jotain syötävää. Ruokaa odotellessa tsekkasin lautta-aikataulut ja huomasin, että viimeinen lautta Circular Quaylle lähtee jo tunnin päästä... Damn it! Eipä siis tehty sitä kävelyä sinä päivänä, joten tultiin takaisin vikalla lautalla ja mentiin The Rocksille kiertelemään.

Kotiin kun päästiin, soi puhelin. Miia ja Jenni soitteli, että "Kato ikkunasta ulos!". Tytöt oli Glebessä meidän talon ulkopuolella ja tuli meille hetkeks. Sit päätettiin lähteä leffaan Jennin, sen poikakaverin Andryn ja Jordanin kanssa katsastamaan Pirates of the Caribbean 4 3D:nä. Ennen sitä ehdittiin käydä sushilla Broadwaylla. Oli tosi hauska maanantai-ilta! :) Leffakin oli ihan jees, tosi easy to watch ja no Johnny Depphän on tietenkin ihan mahtava.

Tänään ajattelin kokeilla uudestaan tehdä sen kävelylenkin Watsons Baylla. Tänään oli myös vika päivä MyMultia, joten halusin hyädyntää sen kun ei varmaan ens viikolle tarvi sitä ostaa. MyMulti on siis yksi näistä transport ticketeistä - niitä on kolmea erihintaista ja niihin kuuluu kaikki bussit, kaikki lautat ja tietyt junamatkat ja sitä voi käyttää niin paljon kuin haluaa yhden viikon aikana. Mulle riittää MyMulti1 kun en mee junalla Bondi Junctionia/Chatswoodia pidemmälle ja se kustantaa $41. Yleensä riittää ihan MyBus1 ($16) cityyn ja MyBus2 ($26) työmatkalle, molemmissa siis kymmenen matkaa, mut nyt kun tuli otettua lautta Manlyyn niin kannatti ottaa tuo lipuke. Siinä samalla vähän Sydneyn hintatasoa matkustuslipuista, jos ketään kiinnosti :D Ilma oli aamulla aivan ihana, mut sit kun lautta otti irti satamasta niin vilkaisin kaupungin ylle ja - ihan mustia pilviä näkyvissä! Soitin Jordanille, että mitähän keliä täks päiväks oli muuten luvattu... No, myrskyä tiedossa. Damn it again! Pääsin siis Watsons Baylle ja tulin samalla lautalla takaisin :D No ei se mitään tosin, mun mielestä on ihana matkustaa merellä. Jotenkin tosi rauhallista ja kaunista; ihana vaan istua siellä tuulessa. Päätin siis mennä Fish Marketille, kun en oo siellä vielä käynyt ja ennen kuin keli alkaa huonota. Sinne kun pääsin niin alkoi satamaan. Oli kyllä vähän hukkareissu - en löytänyt lisää pelikaaneja, paikka oli tosi turistimainen, haju tietenkin ihan hirvittävä ja oli kylmää ja märkää :D Eli vähän säätöpäivä oli tänään hahah. Mut kaikki muuttui hyväksi kun pääsin kotiin ja näin Jordanin ennen sen töitä. Neljän aikoihin treffasin Miiaa kahvin äärellä, pian seuraan liittyi Jenni ja mentiin syömään China Towniin. Ängettiin itsemme, Miian iso rinkka ja muita kasseja varmaan Sydneyn pikkuriikkisimpään ja täysimpään raflaan. Tilattiin jotain suolattuja asparaguksia, pork dumplingia ja kananuudeleita. Ihan herrrvottomat annokset! Meidän pöytä oli varmaan pienempi kuin metri x metri ja ei kyllä ihan meinannut mahtua. Mut hyvää oli ja sopu sijaa tekee! Oli kyllä ihana olla vielä kolmisteen tää ilta, ennen kuin Miia jatkoi matkaa pariks päiväks Melbourneen ja sitten Suomeen... Taas lähti yksi hyvä ystävä :(( Yks päivä selailin puhelinnumeroita kännykässä ja huomasin, miten monta numeroa ei ole enää käytössä. Niin moni on jo lähtenyt Australiasta pois.

Ja nyt mä lähden koneelta pois :D Ajattelin tehdä suursiivouksen omille tavaroille. Mulla on kertynyt jo ihan järjetön määrä tavaraa eikä tilaa oo liikaa, joten tuntuu että mun pitäis siivota varmaan joka päivä. Tai sit oon muuten vaan sotkunen henkilö. Äitillä ja ex-kämppisisoveljelläni ehkä saattais olla tähän asiaan sana jos toinenkin...

Sanelma
xx

Koti :) Kuva otettu lähimmältä bussipysäkiltä. Arvatkaa, miten monta kertaa on tullut missattua linkki kun pysäkki on niin lähellä!
Glebestä lähtiessäni taivas oli vielä vaan vaaleansininen ja parit pilvenhattarat leijaili siellä täällä... Kuva otettu menomatkalla - paluumatkalla oli jo ihan liian tummaa edes kunnon kuvaan. Esimerkki, miten muutamassa tunnissa keli heittelee täällä päin maailmaa.
Tää lokkiäijä viihtyi lokki päänsä päällä pitkän aikaa; maanantaina näin sen yhden aikaan, myöhemmin kolmen jälkeen ja tänäänkin vielä. Ihme hemmo.

En saanut pelikaania kuvaan, mutta tässä jotain muita lintuja :D
Lisää lintuja! Lokit venailemassa veden laskemista, jolloin paljastuu monet pikkuravut hiekasta.
Meitsi apinoimassa Watsons Baylla. On muuten suht siisti kiemurajuuri puulla!

Sydney Fish Market - maailman toisiksi suurimmat kalamarketit.Ja varmaan myös maailman lokkitäysimmät. Onko tuo sana? :D
Sanelma
xx

6 kommenttia:

Mima(pienen miman elämää) kirjoitti...

Hei siistiä, että Sydneyssä on muitakin Jyskylästä :)! Ootko vielä pitkään siellä?
Jos oot vielä loppukesästä siellä niin ollaan yhteyskissä, olis kiva tutustua muihinkin Suomalaisiin ja tietenki muualtaki tuleviin:)

Sanelma kirjoitti...

:) Oon tääl vielä elokuun puoliväliin asti, sit lähden hetkeks Suomeen. Mut joo, ilmoittelehan kun oot täällä päin niin voisi vaikka nähdä. Täällä on ihan mielettömän mukavia ulkosuomalaisia. Musta ainakin on ollut tosi kiva tutustua suomalaisiin näin kaukana kotoa :)

Anonyymi kirjoitti...

Jeps kultaseni!
"sana, jos toinenkin" eli täälläkin siivoillaan, enää kolme yötä ja sitten pitäisi laukut olla sopivassa painossa ja kunnossa kohti kotimaata. Huhhuh! Emme tajua vieläkään, olen yrittänyt (isäs mukaan liikaakin) soppailla tuliaisia ja itselleni vaatteita, kun täällä on niin paljon halvempaa kuin Suomessa. Onneksi Pairin on käynyt Bangkokissa ja kauppaa mulle ihania luomuksiaan edullisesti!
Halit, olet rakas!
-äippä-

Sanelma kirjoitti...

Oi vitsit, kolme yötä enää! Ihan hullua. Mä en oikein vielä sisäistä, etten tuu Suomen kesään! Tääl on jo tosi kylmää ja sateista. Hahah saat multa täyden tuen shoppailulle; naisten täytyy saada shoppailla! Onko muuten tullut joku uusi suomen kielen sääntö että shoppailu kirjoitetaan ilman h:ta? Voitteko ottaa mulle vähän kuvia sit Suomeen kun pääsette... :)) Oot myös rakas. Superiso hali <3

pallolintu kirjoitti...

Me tosiaan tullaan vasta siin elokuun lopussa, mutta jos oot tulossa takasi Ausseihin niin kenties sillon sitte :) Mulla vaan on se, ku on jo työt valmiina niin ei varsinaisesti töiden kauttaa ainakaa uusia tuttavuuksia varmaan kauheena tee :P

Sanelma kirjoitti...

Ai, taitaa sit mennä vähän ristiin meidän aikataulut. No, täällä on onneks helppo tehdä uusia kavereita vähän ties mitä kautta, eli eiköhän silti pääse sosiaalinen verkosto laajenemaan täällä - ilman töitäkin :)